Visie

VISIE

ALGEMEEN

Wij willen een heel laagdrempelige organisatie zijn.

Wij zijn erg overtuigd van de heilzame werking van een kleinschalige leefomgeving, met intens contact met de natuur.

Wij willen een soort stiltehoeve zijn voor overprikkelde jongeren, die de weg in onze oververhitte samenleving zijn verloren en geen toekomstperspectief meer zien.

In ons minimaatschappijmodel willen wij eenvoud promoten en rechtstreekse menselijke interactie binnen een warme en veilige omgeving laten opbloeien.

Wij denken dat deze elementen de nodige energie en aanknopingspunten kunnen genereren om te herstellen en terug met nieuwe moed in het leven te staan.

 

VISIETEKST


Zorgboederij vzw Gooikenshoeve stelt zich tot doel het psychisch welbevinden van kwetsbare jongeren en jongvolwassenen te bevorderen. Wij streven daarbij naar verbinding met de natuur, met elkaar en met zichzelf.
Vzw Gooikenshoeve werkt niet formeel therapeutisch. Wij werken zeer laagdrempelig en flexibel en zijn buitengewoon ge├źngageerd t.o.v. de jongeren die wij ondersteunen.
Wij streven naar mentaal herstel door warme nabijheid, diepmenselijke connectie en onvoorwaardelijk engagement, niet gedreven door protocollen en therapeutische reflexen


MISSIE


Wij zorgen voor een complementair aanbod aan de klassieke voorzieningen voor bijzondere jeugdhulp en psychiatrische zorg. De meerwaarde van vzw Gooikenshoeve bestaat vooral in de absolute rust en pracht van de locatie en de veilige sociale interactie binnen een kleinschalige en warme leefgemeenschap.
Jongeren, vrijwilligers en begeleiders zorgen samen voor een groot aantal boerderijdieren en doen aan ecotuinbouw. Geestelijke gezondheidszorg is het doel, kleinschalige land- en tuinbouw het middel.
Wij zien onszelf als een typevoorbeeld van vermaatschappelijking van de zorg.